Matcha: my cup of tea

August 30, 2014

Getipt door Goedele Leyssen; Matcha Green tea van Minami Nutrition. 

Ik drink de thee puur of maak er een lekkere Matcha Latte van.

Matcha is een groene theepoeder uit Japan dat boordevol anti-oxidanten zit. En dat helpt tegen de vrije radicalen die we door o.a. stress, bakken in de zon, luchtvervuiling en roken in ons lijf hebben. De mineralen en amonizuren zijn ook nog eens goed voor een goede stofwisseling, gezonde bloedvaten en spieropbouw. Doordat je de (gemalen) theeblaadjes opdrinkt in plaats van weggooit, is matcha een heel geconcentreerd drankje. 

In Japan hebben ze het zetten van matchathee verheven tot een kunstvorm. Niet even snel een bakkie thee zetten, maar een echte ceremonie met respect voor de thee. Wil je thuis je eigen ceremonie? Kook dan een kopje water, laat dit afkoelen tot 80°C, giet dit in een voorverwarmde theekom en voeg een halve theelepel matchapoeder toe. Met een speciaal bamboe kloppertje (chasen) klop je tot alle poeder oplost is en de thee schuimig en romig wordt.

De smaak is even wennen maar je zal dit drankje en de uitwerking op je lichaam snel waarderen! 

Please reload

Featured Posts

Hills & Mills Pure Food Café

September 13, 2014

1/4
Please reload

Recent Posts

August 30, 2014

August 12, 2014